NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

Poznati slikar Miro Slavica 2012. godine široj javnosti predstavio je sliku pod nazivom „Ovčara“ kao sjećanje na strahote Vukovara. Slika je nastala u znak sjećanja na zločin koji su počinili pripadnici JNA u noći sa 20. na 21. studenog 1991. godine. Slikar Slavica tradicionalno se u svojim radovima referira na stare majstore; tako je i „Ovčara“ nastala prema slici Francisa de Goye „Treći svibanj 1808. godine“ iz ciklusa „Strahote rata“.
„Sliku sam napravio kako bi se ljude potaklo na razmišljanje o nepotrebnoj patnji i stradanju nedužnih. Ljudi na mojoj slici nemaju lica jer su oni u trenutku smaknuća živi mrtvaci'', kaže Slavica.

Slika je nastala prema ideji slikarova prijatelja Zorana Škugora i posveta je svim poginulim i nestalim civilima, ali i onima koji su branili Vukovar, a upravo je gosp. Zoran Škugor, veliki domoljub, Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata RH poklonio ovo hvalevrijedno umjetničko djelo.

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.