NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

1
2
3
4

 

Na konferenciji za novinare u Domu specijalne policije u Zagrebu o predstavljen je u srijedu, 10. lipnja novi film Jakova Sedlara ''Hrvatski anđeli rata''. Film, koji će premijerno biti prikazan u ponedjeljak, 15. lipnja u Kinu SC-a u Zagrebu u 20 sati, govori o djeci ubijenoj tijekom srbijansko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku. ''Hrvatski anđeli rata'' prikazivat će se u sklopu Festivala domoljubnog filma ''Gordan Lederer''.

Jakov Sedlar istaknuo je kako je teško bilo snimati ovaj film obzirom na osjetljivu tematiku te zahvalio obiteljima koje su sudjelovale u snimanju. Film traje 70 minuta, a u filmu sudjeluje devet članova obitelji ubijene djece. Tekst za film napisao j Hrvoje Hitrec a tekst interpretiraju Dragan Despot I Sanja Marin. U filmu na kraju sudjeluje molitvom fra Jozo Zovko naš legendarni međugorski franjevac koji unatoč teškoj temi daje nadu i poruku koja je humana i lijepa.
Nakon Zagreba film će biti prikazan u Slavonskom Brodu, Splitu, Vinkovcima i Vukovaru te dalje u Hrvatskoj i svijetu.

Autor Festivala domoljubnog filma Gordan Lederer Marijan Capek zahvalio je Jakovu Sedlaru na partnerstvu te pozvao udruge da se obrate Festivalu kako bi došli u svako mjesto naše prelijepe Domovine.

Gospodin Fran Juraj Prižmić izvršni producent rekao je kako je riječ o jednom jako dirljivom i tužnom filmu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Film je financiran bez ikakvih državnih sredstava što više govori o državi nego o nama. Zahvalio je svim donatorima koji su financijski pomogli snimanje filma. Radit ćemo i dalje teme za koje smatramo da je potrebno ih obradi jer svi trebaju saznati pravu istinu i prirodu Domovinskog rata koji je bio obrambeni i oslobodilački, a koji se u nekim sferama našeg društva pokušava drugačije okarakterizirati. Želimo da ovaj film putem Festivala domoljubnog filma Gorda Lederer potraje što duže.

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara upozorila je kako se o ubijenoj djeci tijekom srbijansko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku malo govori, obično se spomenu na godišnjici međutim to je stvarnost koja traje 356 dana godišnje, 24 sata dnevno za obitelji i za one koji su to proživjeli u krvavoj agresiji na Hrvatsku.

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.