NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i u organizaciji Hrvatske zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, 21. lipnja 2023. godine u 10:00 sati otvorena je izložba „Nezaborav i slike rata OKOM KAMERE“ u Galeriji specijalne policije, Trg žrtava fašizma 1, Zagreb.


Izložba sadržava 30 fotografija sljedećih autora: Željka Gašparević, Zlatka Kalle, Damira Kalogjera, Antuna Maračić, Gorana Pavelić i poginulih snimatelja: Žarka Kaić, Gorana Lederer, Tihomira Tunuković, Pave Urban.
U ime organizatora nazočne je pozdravila predsjednica Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Lucija Kober, istaknuvši da je ova izložba jedan od načina kako se borimo protiv zaborava i da se ne zaborave žrtve.

U ime pokrovitelja izložbe otvorenju je nazočio državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Helfrih, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, gđa. Đurđa Tunuković majka poginulog snimatelja Tihomira Tunukovića, gđa.

Lidija Kaić, udovica poginulog snimatelja Žarka Kaića i gđa. Ana Lederer udovica poginulog snimatelja Gorana Lederer, te brojni predstavnici stradalničkih i braniteljskih udruga. U sklopu otvorenja Izložbe nastupila je Policijska klapa Sv. Mihovil i sopranistica Valentina Mekovec Gabud. (izvor: HZURPBDR)

Izložba je otvorenja do 30. lipnja i može se pogledati svakim radnim danom i to ponedjeljkom od 10 do 18 sati, te utorak – četvrtak od 9 do 15 sati. Ulaz je slobodan.

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.