NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

U četvrtak, 4. svibnja održano je otvorenje izložbe „Refleksije šume“ autorica Jelene Martinović i Irene Gayatri Horvat.

Izložba koja udružuje dvije vrsne umjetnice, dvije prijateljice, dvije avanturistice i alpinistice, umjetnički je apel Irene Gayatri Horvat i Jelene Martinović o potrebi obnavljanja znanja o prirodnom funkcioniranju svijeta. Gayatri i Jelena stvaraju ambijentalno djelo kojim, ispitujući oblike, boje, mirise i zvukove prirode, formiraju mjesto koje potiče posjetitelja i omogućava mu doživljaj na više perceptivnih razina. Središnji dio galerije, aludirajući na pokrete i titraje lišća, postavljaju svoje crtačko-grafičke mobile, gradeći svoju posebnu „likovnu šumu“ u kojoj možemo iščitati stanja i spoznaje koje nadilaze osobno i postaju refleksije univerzalnih vrijednosti. Kao u Jeleninim animacijama u kojima se pomoću aplikacija Artivive oživljeni preklapaju skenirani prizori njezine slike i fotografije, ili u video uradcima u kojima Gayatri oživljava svoje stihove u čudesnoj glazbenoj simbiozi s kompozitorom Simonom Skalarom. Postajući tako ravnopravne brojnim recentnim eko projektima, koji apelirajući na život u skladu s prirodom, osvješćuju njezinu važnost i sve što nam ona beskompromisno nudi. Sada, u čudesnom svjetlucanju, u refleksijama šume.

Izvor: iz predgovora Sande Stanaćev Bajzek

Izložba je otvorena do 12. svibnja. Ulaz je slobodan.

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.