NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

Govoreći i razmišljajući o umjetnosti većinom smo usmjereni na završni produkt – reprezentativni rad. Skrivamo proces koji je kaotičan, neuredan, neizvjestan i nitko to ne treba vidjeti. Izložbom Zaron Vesna Matić čini upravo suprotno, razotkriva svoju zahvalnost procesu. Autorica ne skriva spontanost izvedbe, već svjesno i odgovorno ističe da ne zna gdje će ju rad odvesti.

Prostorno i sadržajno, postav je podijeljen u tri kategorije: izvodi iz vizualnog dnevnika s jednostavnim tekstualnim pojašnjenjem; skulpture od gline, od kojih je dio nastao kao nastavak slika, dok je ostatak samostalan; i slike većih formata, reference na zapise iz vizualnog dnevnika.

Keramičke skulpture i uporabno posuđe, objedinjeni nazivom Lahor, nastali su u suradnji s umjetnicom armenskog podrijetla Alinom Gishyan, a koloristički su povezani sa slikama. Alina Gishyan dolazi iz ugledne obitelji armenskih umjetnika keramike, a od dolaska u Hrvatsku svoja kulturna nadahnuća isprepliće s novim iskustvima s kojima se susrela u Hrvatskoj, gdje se fokusira na avangardnu i apstraktnu keramiku. Njezina je umjetnička misija stvoriti jedinstvena umjetnička djela u kombinaciji s dodatnom funkcionalnošću svakodnevne uporabe.

Dragi posjetitelji Galerije Specijalne policije srdačno Vas pozivamo na otvorenje izložbe „Zaron“ koja će se održati 01. lipnja 2022. godine u 18:30 sati.
Izložba ostaje otvorena do 21. lipnja 2022. godine, a možete nas posjetiti svakim radnim danom i to ponedjeljkom od 10:00 do 18:00 sati, te od utorka do petka od 10:00 do 15:00 sati.

 

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.