NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

Dragi posjetitelji Galerije specijalne policije, posebno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na posjetu izložbe „Raspela i raspeća u suvremenom hrvatskom kiparstvu“ u organizaciji Udruge Pasionska baština u sklopu 31. Svečanosti Pasionske baštine.

Izložba „Raspela i raspeća u suvremenom hrvatskom kiparstvu“ pamtljiv je niz kreativnih vrhunaca i jakog autorskog pečata u odgovornom pristupu interpretacije motiva raspela. Ova izložba izbor je djela petnaestak uglednih hrvatskih kipara (Vanja Radauš, Kuzma Kovačić, Petar Dolić,…) iz vrlo vrijedne kolekcije Ljevaonice umjetnina Ujević.

„ Realističnim i ekspresionističkim izrazom kipari ostvaruju stanja i bogatstva sakralnog, te vještinom izvedbe, uronjenošću u temu notom ispovjednog grade formu potresnog karaktera.“ S. Špoljarić

Izložba ostaje otvorena do 20. travnja 2022. godine i možete ju razgledati radnim danima i to ponedjeljkom 10.00 – 18.00 sati te utorak – petak 10.00 – 15.00 sati. Posjetitelje molimo da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Radujemo se Vašem dolasku.

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.