NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

Dragi posjetitelji Galerije specijalne policije, srdačno Vas pozivamo na otvorenje izložbe akademske slikarice Željke Bašlin koje će se održati 11. kolovoza 2021. u 18 sati u Galeriji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH (trg žrtava fašizma, 10 000 Zagreb).

Željka Bašlin je slikarica impresivnih pejzaža, gradskih veduta, portreta, sakralnih motiva, a napose dojmljivih florističkih prizora koje zaodijeva ne samo prepoznatljivim svježim koloritom nego ih prožimlje harmonijom svjetlosti i boje u poetskoj pojavnosti oblika. Svojim se dosadašnjim postignućima slikarica već upisala u povijest suvremenoga hrvatskoga slikarstva, a u ovom vremenu kao da zaokružuje svoj pedesetoljetni opus prilažući mu i nadalje jednakom ljepotom koloritnog stila dorečene motive. Brižno njegujući rad tradicionalnim slikarskim tehnikama ulja na platnu ili akvarelu, utvrđuje svoj slikarski rukopis bit kojega je sadržana u poetici lijepoga.

Radujemo se Vašem dolasku!
Izložba ostaje otvorena do 26.kolovoza 2021.

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.