NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

Otvorena je izložba širokobriješke akademske slikarice Ivane Ćavar. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, koja je prouzrokovala izostanak autorice, klasično je otvorenje zamijenjeno interaktivnim pristupom. Posjetitelji su kroz izložbu provedeni uz međusobnu razmjenu misli povezanih s radovima koji tematiziraju Kristovo uskrsnuće. Osobita je pažnja posvećena triptihu „Ecce homo“ (Evo čovjeka), čiji naziv proizlazi iz riječi koje je po završetku suđenja izgovorio Poncije Pilat. Cjelina slike podijeljena u tri dijela dodatno naglašava fragmentarnost kompozicije sastavljene od središnje figure Krista te pozadine izvedene nizom faseta, odnosno manjih ploha različitog kolorita. Kompozicijska su načela ove slike, kao autorski rukopis, prisutna i na preostalim slikama s izložbe kojima je ideja vodilja emotivan susret s prizorima uhićenja, muke, smrti i uskrsnuća Krista.

Izložbu je moguće pogledati do 15. travnja, radnim danima: ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 10-15h te četvrtkom od 11–18h.

Radujemo se Vašem dolasku!

IMG-20210402-WA0017
IMG 1754
IMG 1758
IMG 1765
IMG 1779
IMG 1787
IMG 1791
IMG 1796
IMG 1799
IMG 1800
IMG 1809
IMG 1810
IMG 1813

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.