NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

Ususret Svjetskom danu voda, koji se obilježava 22. ožujka, otvorena je izložba "Voda – izvor života" koja okuplja tridesetak radova autora iz Hrvatske i inozemstva kojima je osnovni motiv likovnim izrazom doprinijeti podizanju svijesti o vrijednosti vode. Uz njezinu je primarnu vrijednost kao fundamentalnog resursa potrebnog za život, nezaobilazna i ona drugotna vrijednost, vode kao inspiracije, koja se odražava na filozofiju, znanost, pjesništvo, glazbu, te dakako, i neumitno, na slikarstvo. Ovdje predstavljenom izložbom razotkrivaju se raznovrsne mogućnosti teme, stila, kompozicije, forme i tehnike – koje voda u vidu inspiracije podaruje umjetnicima. Od bajkovite ljepote do strašne katastrofe, od vode kao molekule do vode kao sveprisutne površine, od nužnosti do igre, od blagodati do upozorenja.

Ovom se izložbom, proisteklom iz suradnje Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH i gospodina Zorana Škugora kao idejnog začetnika koncepta povezivanja globalnog pokreta i umjetničkih praksi, ujedno obilježava desetljeće otkako je zaživjela prva izložba ovog, nadasve zanimljivog, konceptualnog pristupa. Povezano s time, gospodinu Škugoru je od strane tajnika udruge Alena Čolića uručena zahvalnica.

Na otvorenju su govore držali violinist prof. Goran Končar te gospođa Vesna Škare-Ožbolt koja je otvorila izložbu.

Izložbu je moguće pogledati do 26. ožujka, radnim danima: ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 10-15h te četvrtkom od 11–18h.

Radujemo se Vašem dolasku!

1
10
11
12
2
3
4
5
6
7
8
9
 

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.