Pozivamo Vas na izložbu akademskog slikara Krešimira Nikšića "Dug(a) Vukovaru". Izložba je otvorena od 16. studenoga do 06. prosinca 2015. godine u galeriji Doma specijalne policije, Trg žrtava fašizma 1, Zagreb.

Krešimir Nikšić rođen je u Zagrebu 1961. godine. Diplomirao je na "College for visual arts" u Ljubljani. Trenutno pohađa postdiplomski studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani.
Izlaže u kontinuitetu od svoje devetnaeste godine na brojnim samostalnim i skupnim recentnim izložbama diljem Hrvatske te u Beču,Parizu, Veneciji, Udinama, Trondheimu...

O njegovu radu izdane su dvije likovne monografije te jedno prošireno izdanje uz tekstove najpoznatijih likovnih kritičara.
Dobitnik je prve nagrade za slikarstvo na 13. Biennalu Internazionale Art del Friulli Giulia 2002. godine. Član je strukovnih udruga HDLU-a i HZSU-a.
Kroz svoj dugogodišnji rad i pojavnost na hrvatskoj likovnoj sceni nesebično je pomagao brojnim udrugama, zakladama i raznim organizacijama humanitarnog karaktera.
Njegove slike su zastupljene u mnogim zbirkama kolekcionara na svim kontinentima.
 

Znakovi udruga SJP

Zoran Maras
predsjednik Udruge
Josip Klemm
počasni predsjednik Udruge
gen. Mladen Markač
počasni predsjednik Udruge
Željko Sačić
počasni predsjednik Udruge
Svemir Vrsaljko
počasni predsjednik Udruge