Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata poziva Vas da od 9. do 24. lipnja 2015. godine, u Domu specijalne policije, posjetite likovnu izložbu akademske slikarice Hana Marte Jurčević-Bulić.

"Portreti su moj katalizator i svojevrstan način na koji se obračunavam sa spoznajom stvarnosti.
Svaki portret koji vidite lice je koje u interakciji sa drugim likovima priča priču. Plutanje u bestjelesnom ili izgrebana surova stvarnost ili plaha mutna pozadina nedefinirane boje naglašava vrijednost emocije portreta. Suprotnosti od svetosti i socijalnih pitanja koje svakodnevno susrećemo. Oni bitni i oni sebi bitni... ostavljaju trag, trag sadašnjosti koja ubrzo postaje prošlost. Objelodanjena prošlost temelj je zdrave budućnosti."

Hana Marta Jurčević-Bulić rođena je 7. rujna 1987. godine u Zagrebu.
Akademska slikarica magistrirala je 2012. godine. Potom slijedi specijalizirani doktorski studij "Ars Sacre" u klasi profesora A. B. Švaljeka i trenutno radi na doktorskoj dizertaciji "Modernizacija sakralnog portreta kroz portret Blaženog Alojzija Stepinca".
Dosadašnji najveći umjetnički projekt je oltarna slika, posvećena Drinskim mučenicama u Sarajevu, freska "Drinske mučenice" 2013. godine (7m x 3m).
Drugi veći projekt iz stalne postavke je sedam slika, ulje na drvu koji čini stalni postav Muzeja uja u Škripu. Autorica je oslikala naslovnicu knjige "Kokot" za srednju strukovnu školu. Sudjelovala je na brojnim zajedničkim likovnim projektima u zemlji i inozemstvu. Izlagala je samostalno nekoliko puta. Održavala je niz likovnih radionica diljem Hrvatske.

 

Znakovi udruga SJP

Zoran Maras
predsjednik Udruge
Josip Klemm
počasni predsjednik Udruge
gen. Mladen Markač
počasni predsjednik Udruge
Željko Sačić
počasni predsjednik Udruge
Svemir Vrsaljko
počasni predsjednik Udruge