Pozivamo Vas u četvrtak, 21. svibnja 2015. na predavanje pod nazivom "HRVATSKA - ZNANOST - EUROPSKA UNIJA - GDJE SU TU HRVATSKI BRANITELJI?" koje će uoči Dana branitelja grada Zagreba održati prof.dr.sc. Srećko Gajović u Domu Specijalne policije, Trg žrtava fašizma 1, u Zagrebu, s početkom u 18,00 sati.

Nakon pobjede u Domovinskom ratu hrvatski branitelji prepoznali su da je braniti Domovinu jednako važno i u miru, a na osnovi događaja kojima su bili izloženi u poratnom razdoblju, uključujući i razloge braniteljskog prosvjeda 100%-tnih HRVI I. skupine, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u braniteljskom šatoru u Savskoj 66, također su iskusili da braniti Domovinu u miru može biti vrlo zahtjevno i složeno.
Borba za kvalitetni život u Hrvatskoj uključuje i borbu za zdravlje, a protiv bolesti. Moždani udar primjer je teške bolesti koja je u Republici Hrvatskoj češća nego u drugim zemljama. Razlog je loša kvaliteta života i neodgovarajući životni stil.
Umjesto pozitivnog stresa potaknutog željom za ispunjenje postavljenih ciljeva, prevladava nezdravi stres borbe za preživljavanje, kojem su posebno izloženi hrvatski branitelji .
GlowBrain ili Svjetleći mozak znanstveni je projekt dodijeljen Republici Hrvatskoj od Europske komisije koji uspostavlja istraživanja moždanog udara na miševima inovativnom primjenom matičnih stanica i biomaterijala.
Namjera projekta je šira od samog moždanog udara: potaknuti upravljanje tehnološkim inovacijama za dobrobit hrvatske privrede u cilju otvaranja novih radnih mjesta. U ovom predavanju pokušati će se objasniti povezanost novih tehnologija, ekonomskog napretka i zdravlja.
Umjesto ratnog danas nam se nameće intelektualni izazov - nadmudriti konkurenciju, ostvariti vlastite ideje, uspostaviti društvo koje će biti osnova zdravih i sretnih obitelji. Stoga je jedna od važnih misija hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u mirnom razdoblju, obrana zdravlja i pameti 100% za Hrvatsku.

 

Predavač:

Prof. dr. SREĆKO GAJOVIĆ
Doktor medicinskih znanosti,
Redoviti profesor na Medicinskom fakultetu
Sveučilišta u Zagrebu

Znakovi udruga SJP

Zoran Maras
predsjednik Udruge
Josip Klemm
počasni predsjednik Udruge
gen. Mladen Markač
počasni predsjednik Udruge
Željko Sačić
počasni predsjednik Udruge
Svemir Vrsaljko
počasni predsjednik Udruge