13. rujna 2014. Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja obilježila je 23. godišnjicu od osnutka Jedinice i Dan Udruge.

Obilježavanje je započelo svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule pripadnika SJP Delta-Županja i sve poginule hrvatske branitelje županjske Posavine kod spomen obilježja u Županji.

Vijence su položili predstavnici županije Vukovarsko-srijemske, grada Županje, udruga roditelja poginulih branitelja grada Županje, udruge specijalne policije iz Domovinskog rata vijencem i upaljenim svijećama odali su počast svojim suborcima i svim braniteljima koji su dali život za Domovinu.

Obilježavanje se nastavilo u Lovačkom domu Cerna gdje su domaćini podijelili zahvalnice zaslužnim organizacijama i pojedincima koji su pomagali Udruzi u proteklom razdoblju, a pogotovo za vrijeme ovogodišnje katastrofalne poplave koja je zadesila županjsku Posavinu.

Predsjednik udruge Delta-Županja Đuro Merc zahvalio se svima koji pomažu rad udruge koja zna i može još više svoj rad usmjeriti na očuvanju i istini o vrijednostima Domovinskog rata.

Znakovi udruga SJP

Zoran Maras
predsjednik Udruge
Josip Klemm
počasni predsjednik Udruge
gen. Mladen Markač
počasni predsjednik Udruge
Željko Sačić
počasni predsjednik Udruge
Svemir Vrsaljko
počasni predsjednik Udruge