13. rujna 2014. Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja obilježila je 23. godišnjicu od osnutka Jedinice i Dan Udruge.

Obilježavanje je započelo svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule pripadnika SJP Delta-Županja i sve poginule hrvatske branitelje županjske Posavine kod spomen obilježja u Županji.

Vijence su položili predstavnici županije Vukovarsko-srijemske, grada Županje, udruga roditelja poginulih branitelja grada Županje, udruge specijalne policije iz Domovinskog rata vijencem i upaljenim svijećama odali su počast svojim suborcima i svim braniteljima koji su dali život za Domovinu.

Obilježavanje se nastavilo u Lovačkom domu Cerna gdje su domaćini podijelili zahvalnice zaslužnim organizacijama i pojedincima koji su pomagali Udruzi u proteklom razdoblju, a pogotovo za vrijeme ovogodišnje katastrofalne poplave koja je zadesila županjsku Posavinu.

Predsjednik udruge Delta-Županja Đuro Merc zahvalio se svima koji pomažu rad udruge koja zna i može još više svoj rad usmjeriti na očuvanju i istini o vrijednostima Domovinskog rata.

Znakovi udruga SJP

Josip Klemm
predsjednik Udruge
gen. Mladen Markač
počasni predsjednik Udruge
Željko Sačić
počasni predsjednik Udruge
Svemir Vrsaljko
počasni predsjednik Udruge